İçerik Rehberi
Traşsız saç ekim ve amacı; Saç ekimi malum yıllardır yapılan bir uygulama ve artık sonuçlarını hemen herkes beğenmektedir. Özellikle saç ekim konusunda uzman bir merkez saç ekimini gerçekleştiriyor ise işte o zaman saç ekim sonuçları mükemmel 🤩 olmaktadır. Ama yinede bazen sadece saç ekim sonucu saç ektireceklere yetmeyebiliyor.Böyle durumların bilincinde olan alternatif arayışı içine giren biz ve bizim gibi profesyonel saç ekim merkezleri artık Tıraşsız saç ekimide sunmaya başlamıştır.
Sonuçta saç ekimi yapılan kişilerin kafasındaki iyileşme süreleride bazen çoğu kişinin hoşuna gitmiyor. Saç ekim sonrası ortalama olarak 10-15 gün arasında kişiden kişiye değişen iyileşme süresini en az görüntü kirliliği ile atlatmak isteyenlerde traşsız saç ekimi yaptırarak ekim yaralarının kamufle olmasını istemektedir. Fakat tabi traşsız denilince komple traşsız bir ekim hemen hemen mümkün değildir. Traşsız saç ekimlerine aslında kısmi traşsız saç ekim denilmesi daha doğru olabilir.
Saç ekiminde belirli bir prosedür vardır ve bu prosedürün dışına çıkmak mümkün olmayabilir. Dilerseniz traşsız saç ekim detaylarını kısa kısa anlatalım.
Traşsız saç ekiminde kökler nasıl alınır?
Traşlı yada traşsız olsun saç ekiminde ekim yapılacak olan kökler kafada bulunan ve dökülmemeye kodlanmış olan saç köklerinin Fue tekniği ile Micro motorlar ile donör bölgeden alınması ile başlar. Micro motorların kafa derisinden saç köküne kadar uzanması gerekir. Fakat uzun saçlar için micro motorların kök alımı imkansızdır.Altta gördüğünüz bir micro motor ucu ve fue cihazının fotoğrafıdır.
Kök alımı yapılan mikro motorların bilgileri ise şu şekildedir. Uç yapısının çapları ve uzunlukları değişse bile sonuçta ciltten saç köküne kadar uzanabilecek yapısı ile sadece 0.6 mm ile 0.9 arasında kalınlığa ve 2.5mm ile 5mm uzunluk ölçülerine sahiptir. Zaten o kadar küçük bir alettir ki bu yüzden micro fue yada micro motor adı ile anılmaktadır.
Yukarıda 👆 görülen bir micro motor ucudur. Bu micro motor ucunun da saçın yapısına ortalama 3mm ilk kısmı kök almak için kullanıldığı unutulmamalıdır.
Traşsız saç ekim aşamaları
Traşsız saç ekiminde köklerin alınacağı bölge yine traş edilmek zorunda. Zorunda diye belirtmemizin sebeblerini yukarıda 👆 kök alımının nasıl yapıldığı kısmında aslında anlattık. Köklerin donör bölgeden alınması ancak traş edilerek mümkündür. Bunun dışında donör bölgeden kök alım imkanı hiç bir saç ekim merkezinin yoktur.
Traş edilen donör bölgeden micro motorlar ile kökler alınır ve özel solüsyonda saç kökü hücreleri canlılığını yitirmesin diye soğutma işlemine tabi tutulur. Bu sırada traşsız olarak ekim yapılacak alanın planlanması yapılır ve aşağıdaki 👇 traşsız saç ekimlerinden hangisine uygunsa ekim alanı buna göre ekimler geçekleştirilir.
Yukarıda 👆 görülen iki yöntemle yöntemle traşsız saç ekimi yapılabilmektedir. Traşsız saç ekiminin uygunluğuna göre ön değerlendirme yapılır ve değerlendirme durumuna göre uygunsa saç ekimi yapılabilir.
Traşsız saç ekiminin avantajları nelerdir?
Traşsız saç ekimi avantajlarını şu şekilde saymak mümkündür;
- Yara izleri belli olmaz,
- Var olan saçlar kesilmeden ekim yapılır,
- Ekim sonrası hızlıca sosyal hayata dönülebilir,
Traşsız saç ekiminin dezavantajları nelerdir?
Traşsız saç ekiminin dezavantajlarıda vardır. Bunların hakkında bilgilendirmek bizim için önemlidir.
- Tam traşsız olmayacağı için kök alınan bölgeler traş edilir,
- Bakımları traşlı saç ekimine göre daha zordur,
- Uzun saçlar bazen ekim yapılan saçları yerinden çıkarabilir,
Güncel saç ekim fiyatları için tıklayınız.
Traşsız saç ekim ile ilgili kaynak listesi şu şekildedir
- https://www.hairneva.com/sac-ekimi-yontemleri/trassiz-sac-ekimi/
- https://www.yetkinbayer.com/tirassiz-sac-ekimi-nedir-nasil-yapilir.html
Siz de fikrinizi belirtin