Diş beyazlatma oldukça çok tercih edilen bir diş estetik türüdür. Dişlerin günlük fırçalanması ve temizliği bile bazen diş rengi olan parlak beyazın zamanla kaybolasını engelleyememektedir. Bu durumlarda diş beyazlatma yaptırılabilir.
Dişler ve diş sağlığı hepimizin önem vermesi gereken bir konudur. Dişlerin sağlıklı ve estetik gözükmesi herkes için önemlidir. Aksi takdirde kimse dişlerinin itici görünmesini istemez. Son zamanlarda önümüze sıklıkla çıkan diş beyazlatma yöntemleri dişlerimizin estetik görünmesini ve sağlıklı durmasını sağlayan en önemli işlemlerden biridir.
Sararmış veya çeşitli nedenlerden dolayı renk değişikliğine uğramış dişler, diş beyazlatma işleminden geçirilerek daha sağlıklı bir görüntü elde edebilir. Bu durumda, diş beyazlatma işlemi bu problemleri yaşayan kişiler için oldukça iyi bir çözüm yoludur diyebiliriz. Diş beyazlatma işlemi oldukça basit ve herkesin yaptırabileceği bir işlem türüdür. Dişlerin rengini değiştirebilecek ürünlerin kullanılması dişlere zarar verir. Bundan dolayı da, dişler sararır.
Dişlerin rengini değiştirebilecek maddeleri ise kısaca şöyle açıklayabiliriz:
Çikolata, şeker, kahve, çay, sigara, asitli yiyecek ve içeçekler gibi ürünler diş sağlığını olumsuz etkileyerek renk değişikliğine yol açmaktadır. Aynı zamanda diş beyazlatma işleminden sonra bu ürünlerin sıkça kullanımı çok kısa süre içerisinde beyazlatılmış dişleri tekrar sarartabilir.
Diş beyazlatmanın iki yolu vardır diyebiliriz. Bunlardan birincisi klinikte yapılabilen işlemler, ikincisi ise evde yapabileceğiniz işlemler olarak ikiye ayrılır. Klinikte yaptıracağınız işlemler uzman diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu beyazlatma işleminde farklı renklerdeki ışıklar diş çevresine tutularak dişleri beyazlatmaya başlar. İkincisi ise evde yapabileceğiniz bir işlemdir. Yine kliniğe giderek profesyonel hekimler tarafından ağzınızdan bir kalıp alınır. Bu kalıp yine aynı şekilde dişlere farklı ışıklar uygulayarak dişleri beyazlatmaktadır. Hastaya verilen kalıp doktorun belirlediği süreler içerisinde hasta tarafından ev ortamında gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra, bu uygulamanın dışında diş beyazlatma jelleri de mevcuttur. Hasta ev ortamında veya klinik ortamında bu jelleri kullanabilmektedir.
Diş beyazlatma hakkında sss
Herkes Diş Beyazlatma Yöntemini Uygulatabilir Mi?
Diş eti problemleri ve diş rahatsızlığı olan kişilere bu işlem genel olarak yapılmaz. Bunun dışındaki herkes bu işlemi yaptırabilir. Diş eti problemleri ve diş rahatsızlığı olan kişiler de bu rahatsızlıklarını tedavi ettirdikten sonra bu işlemi yaptırabilir.
Diş Beyazlatma Kalıcı Mıdır?
Diş beyazlatma kalıcı değildir. Dişler beyazlatılma işleminden sonra zamanla çeşitli nedenlerden dolayı parlaklığını ve beyazlığını kaybedebilir. Ancak dişler iyi bakıldığı takdirde 2 yıla kadar parlaklığını ve beyazlığını koruyabilir. Bu durumda diş beyazlatma tedavisi uygulanan kişilerin her 2 veya 3 ayda bir hekimine kontrol amaçlı gitmesi gereklidir.
Diş Beyazlatma İşlemi Dişlere Zarar Verir Mi?
Hayır, kesinlikle diş beyazlatma işlemi dişlere herhangi bir zarar vermez. Diş beyazlatma işlemi sırasında insan sağlığına zarar verebilecek hiçbir madde kullanılmaz. Bu durumda, diş beyazlatma işleminin korkulacak bir yanı yoktur diyebiliriz.
Diş Beyazlatma İşleminin Yan Etkileri Var Mıdır?
Diş beyazlatma işlemi sırasında işlem uygulanan hastanın dişlerinde sıcağa ve soğuğa karşı aşırı hassasiyet oluşabilir. Bu durum 24 ila 48 saat arasında geçmektedir. Lakin, geçmediği durumlarda diş beyazlatma işlemine ara verilmesi gerekmektedir. Diş beyazlatma işleminin bilinen başka bir yan etkisi yoktur.
Diş Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Süre İçerisinde Yapılır?
Diş beyazlatma işleminin belirli bir zamanı yoktur. Dişlerin beyazlaması kişinin diş ve diş eti durumuna göre değişmektedir. Kimi tedavi 3 günde sonuç verirken kimi tedavi de 3 haftada sonuç verebilir. Yani, bu süre zarfı tamamen kişiye bağlıdır diyebiliriz.
Diş Beyazlatma Jeli Ne Kadar Kullanılmalı?
Diş beyazlatma jelinin kullanımı yine kişiden kişiye göre değişmektedir. Yani belirli bir zamanı yoktur. Kişinin dişleri ne zaman parlaklaşır ve beyazlaşırsa o zaman diş beyazlatma jelinin kullanımı bırakılmalıdır. Çoğunlukla 2 ila 3 hafta arasında değişen bir kullanım zamanı vardır. Yani, bu haftalar içerisinde dişler tamamen beyazlaşır ve parlaklaşır.
Siz de fikrinizi belirtin